Kuolleet lehdet -kävely saa ensi-iltansa Kallion kulttuurikävely -viikoilla


Kallion kävelyfestivaalin Aki Kaurismäki kävelytrilogia täydentyy Kuolleet lehdet -kävelyllä. Tämä kompaktisti Kalliossa ja Alppiharjussa kiertelevä kävely on, Kaurismäki tyylisesti: ”jo kadonneeksi luultu neljäs osa Kf:n Kaurismäki trilogiaa”. Sarjanmuut kävelyt ovat Miehen tie, Varjoja tulitikkutehtaan tytön paratiisissa sekä Joutomaakävely Aki Kaurismäen niemelle.


Kuolleet lehdet-kävely avaa samalla Kallion kävelyfestivaalin Kulttuurikävely-viikkojen (15.11. -26.11.) kävely tarjonnan. Viikot, jotka ovat ”Vastaisku tulevalle pimeälle vuodenajalle”pitää sisällään myös luentoja, muun muassa Aki Kaurismäen elokuvien kuvauspaikkoja esittelevän luennon.


Kävelyjen teemoja ovat ”kaikenlainen kaupunkihistoria”. Ne sopivat myös nuoremmille ikäryhmille, sillä osa kävelyistä on satuilua, jotka sekoittavat fiktiota ja faktaa. Eräs kävelyistä kertoo kuninkaallisista ja miten he liittyvät Helsingin ja Kallion historiaan. Luvassa on myös suosittuja arkkitehtuurikävelyjä tiivistetyssä muodossa.


Kallion kulttuurikävely -viikkojen tapahtumiin on 10 euron hintainen yhteislippu, joka oikeuttaa osallistumaan kaikkiin tapahtumiin.Lisäksi tapahtumissa arvotaan kirjapalkintoja. Viikkojen koko ohjelmisto julkaistaan marraskuun alussa, osoitteessa:kallionkavelyfestivaali.fi.


Kuva: Malla Hukkanen / Sputnik