Kallion kävelyfestivaali 30 vuotta juhlaohjelmistoa! (Tiedot päivittyvät syyskuussa)


Kaurismäki -kävelyt (18.9. - 1.10.)  on Kallion kävelyfestivaalin kävely-trilogia, joka esittelee Aki Kaurismäen elokuvien kuvauspaikkoja itäisessä kantakaupungissa. Kaikkiaan kohtauksia on lähes 50, joiden tapahtumapaikat sijoittuvat Pitkänsillan pohjoispuolelle. Myös uusin, Kuolleet lehdet -elokuva sijoittuu itäiseen kantakaupunkiin.Sunnuntaina 1. 10. klo 14.00

Joutomaakävely Aki Kaurismäen niemelle

Kallion kävelyfestivaalin vuonna 2026 päättyvä kävelysarja tarkkailee Kalastaman entisten varasto- ja teollisuusalueen muutosta moderniksi kaupunginosaksi 10 vuoden ajan. Sarjan kuudesosa tutkii miten Verkkosaaren seutu on muuttunut Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä -elokuvan (2002) kuvausajoista. Kävely yksi kohteista on paikka, jossa sijaitsi elokuvan kuuluisa asunnottomien konttikylä. Vapaa pääsy.Huom: Sään mukainen pukeutuminen ja hyvät jalkineet. Kaurismäki -kävely osa 3.

Lähtöpaikka: Capellan Puistotie 13.


Lauantai 14.10. klo 14.00-16.00

Kallion asukasiltapäivä: Linjojen uudisrakentaminen

Siltasaariseuran lauantaimatinean aiheena on linjojen purku- ja uudisrakennus-suunnitelmat, lähinnä Kuntatalo osalta. Keskustelemassa kuntasäätiön-,kaupunkiympäristön sekä suunnittelusta vastaavia henkilöitä. Mahdollisuus yleisökysymyksiin.


Kuntatalon kortteliin Kalliossa suunnitellaan perheasuntoja. Kortteli sijaitsee Kallion eteläosassa Linnunlaulun puutalojen ja Diakonissalaitoksen naapurissa. Kiinteistön omistaja Suomen kuntasäätiö on esittänyt korttelin kehittämistätoimitilakäytön lisäksi asuinkäyttöön. Tontilla sijaitseetoimistokäytössä oleva Kuntatalo, joka on rakennettu 1980-luvunalkupuolella, ja jossa on runsaasti toimisto- ja kokoustilaa.Kaavamuutoksen myötä Kuntataloa remontoitaisiin ja sen tontillerakennettaisiin uudisrakennuksia. 

Tilaisuudessa hankkeen suunnittelijoita, kaupungin edustajia sekäasukasaktivisteja. Tule kuulemaan ja ottamaan kantaa Kallionkaupunkikuvaan vaikuttavista hankkeista. Matineat järjestää Siltasaariseura, Kallion kävelyfestivaali ja Paasitorni.

Vapaa pääsy.

Paasitorni,Siltasaarisali, Paasivuorenkatu 5 A.


Galleriakävely(omatoiminen):Kamiter Ars, Kaarlenkatu12 (Ti. 10-18, ke. pe.10-17, la.10-14).Kalleria, Kaarlenkatu 10 (avoinna:ti-pe 12-18, su-la12-16).Galleria Plaz(ti-su12-17),Helsinginkatu 22 ,Galleria 68,Hämeentie 68 (avoinna ke-pe 12-18) .Galleria Alkovi,Helsinginkatu 19. Kallion kirjasto, Kupolisali, Viides linja 11. Kuva/Tila,(ti–su 11–18) Sörnäisten rantatie19. Kuntatalon taidekokoelmat (aulatilat 1-2krs), Toinen linja14. Finnfoton valokuvagalleria sijaitsee Kauppakeskus Redin toisessa kerroksessa. Kulttuurikeskus Caisan galleria, Kaikukatu 4 B.


Kallion kävelyfestivaalin omatoimikävelyt: kallionkavelyfestivaali.fi


Lastentarhamuseo, Helsinginkatu 3-5,Tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 12-19.