Kävelyaiheista kirjallisuutta ja kävelyjä tilauksesta

Osta kävely - katso lisää etusivu

Myynnissä olevat omatoimikävely -esitteet:

Kallion kävelyfestivaalin omatoimikävelyopas -sarja

*Miehen tie (Mies vailla menneisyyttä) ja muita Aki Kaurismäen elokuvien kuvauspaikkoja itäisessä laitakaupungissa: Kävelyretkiä Kaurismäen elokuvien maailmaan. Sisältää kohdekuvaukset ja kartan.

*Sörnäisten teollisuuden perintö -reitti.  Kolme kävelyreittiä Itäisen kantakaupungin teollisuusalueiden historiaan. Opasvihkoissa on kohdekuvausten lisäksi kohdekartat.

Myydään 2 kpl:n yhteishintaan 11 e. Myynti ja tiedustelut: kallion.kavelyt(att)gmail.com

Kirjallisuutta:

UUTUUS! Kivitalojen Kallio - Juhani Styrman (Kustantaja Laaksonen 2023)

Kirja kertoo kiviarkkitehtuurin historian itäisessä kantakaupungissa ja vie arkkitehtuuriretkelle 1800-luvun arkkitehuurista aina 2000-luvun modernismiin saakka. Runsas kuvitus. Hinta 30 euroa.

Elokuvateatterit - korttelikinojen aikaan - Juhani Styrman, Aaltonen Olli, Nenonen Jussi. (Kustantaja Laaksonen 2015)

Kirja kertoo elokuvateattereista filmikelojen aikaan, kun korttelikinot olivat vielä voimissaan. Jossain vaiheessa kirjan tekijät havahtuivat teattereiden harventumiseen ja saivat idean valokuvata jäljellä olevat "stadilaiset leffateatterit". Osa oli jo lopettanut toimintansa, mutta vielä he ehtivät ikuistaa lähes 40 teatterin interiöörin. Niin valmistui valokuvakirja Helsingin 1980-luvun alun teattereista. (Toinen painos) Hinta 30 euroa.

Puutalojen Kallio - Jari Auvinen / Kustantaja Laaksonen.

Suositun puutalo-trilogian ensimmäinen teos kertoo Kalliosta puutalojen aikaan. Kirjan kuvat koostuvat Helsingin kaupunginmuseon kuva-arkiston aineistosta 1900-luvun alusta 1950-luvulle. Lähes 100 valokuvaa. (Kolmas painos). Hinta 20 euroa.

Puu-Pasila -Jari Auvinen / Kustantaja Laaksonen Puu-Pasila oli ainutlaatuinen rinnekaupunginosa, joka jyrättiin maan tasalle 1970-luvulla ajan hengen mukaisesti. Tämä kirja pyrkii ikuistamaan edes osan Puu-Pasilan omaleimaisuudesta ja kauneudesta. Kirjan valokuvat ovat Helsingin kaupunginmuseon kuva-arkiston kokoelmista. Hinta 20 euroa

 Raitiovaunulla Kallioon- Jari Auvinen / Kustantaja Laaksonen Teoksessa tutustutaan kalliolaisuuteen Helsingin symbolin ja sielun eli raitiovaunun kautta. Raitiotiet on ollut osa Kalliota siitä saakka, kun raitioteiden rakentaminen Helsinkiin aloitettiin. Kirja kertoo ennen kaikkea raitiovaunuista, mutta samalla vanhasta ja uudestakin Kalliosta. Kirjassa on mm. kymmeniä Helsingin Kaupunginmuseon nostalgisia otoksia 1900-luvun alusta alkaen Lähes 100 valokuvaa. Hinta 20 euroa.

Hesarin kulmilla 50-luvun Kalliossa - Laura Salama - Juhani Styrman / Reuna

Kunnianosoitus vanhoille Kallion kulmille Helsingin Kallio, entinen työläiskaupunginosa itäisessä kantakaupungissa Pitkänsillan takana on lukemattomien tarinoiden kaupunginosa. Tässä teoksessa lähdetään liikkeelle 1950-luvun Kalliosta ja jatketaan siitä matkaa kauemmas Hesarin kulmien historiaan. Tarinoihin johdattelevat Hytösen Eskon runot. Kirjassa Eskon runoja seuraa nykyisen Kallion kulttuurivaikuttajan Juhani Styrmanin kirjoittama tieto-osuus, jossa kerrotaan Kallion ja Helsingin historiaa sivuten jopa koko Euroopan historiaa. Tekstejä värittää Laura Salaman kepeän lennokas piirroskuvitus. Hinta 15 euroa. (Teos lähes loppuunmyyty - toimi pian!)

Tiedustelut ja myynti: kallio.kavely(att)gmail.com.

Osta kaupunkiopastus (katso etusivu).

KESÄN UUTUUS KÄVELYT !!!

Ihmisen osaksi on säädetty kuolema - kävelykierros Hietaniemen hautausmaalla: Kierroksella tutustutaan lähinnä Hietaniemen hautausmaan vanhaan puoleen. Kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä kuullaan tarinoita henkilöstä joiden viimeinen leposija on Hietaniemessä. Kävelyllä tutustutaan myös hautojen muistomerkki taiteeseen ja hautausmaan historiaan. Huom: tämän kävelyn maksimikoko on 15 henkeä (90 min).

Naisarkkitehtuurin pioneerit Kalliota rakentamassa -kävely Kävelykierros esittelee suomalaisia naisarkkitehtejä ja heidän töitään Kalliossa ja Alppiharjussa 1800-luvun lopulta aina Modernismiin saakka. Suomi on ollut edelläkävijä arkkitehtuurikoulutuksen mahdollistamisessa myös naisille (kesto 90-/100 min).

Kallion humalakävely. Kävelykierros kertoo Pitkänsillan takaisten tanssiravintoloiden, kapakoiden ja baarien historiaa 1800- ja 1900-luvuilta, höystettynä kaupunkilegendoilla ja henkilöhahmoilla. (Kesto n 90- /100 min )