Kotikaupunkipolkuja itäisessä kantakaupungissa: Siltasaari ja Alppiharju

Kotikaupunkipolut ovat kartalle koottuja kävelyreittejä, jotka esittelevät kaupunginosien historiaa ja nykyisyyttä, luontoa ja kulttuuria, julkista taidetta, arkkitehtuuria sekä merkittäviä henkilöhahmoja. Pyrkimyksenä on kuvata urbaania elinympäristöä monipuolisesti ja mielenkiintoisesti suoraan paikan päällä.

Kallion kävelyfestivaali (Juhani Styrman) ja Kotikaupunkipolut-projekti (Pauli Saloranta) ovat tuottaneet yhteistyössä Siltasaaren ja Alppiharjun kotikaupunkipolut.

-----

Siltasaari on Pitkänsillan pohjoispuolinen osa-alue Helsingin Kallion peruspiirissä. Käytännössä Siltasaaren osa-alue kattaa Hakaniemen torin lähiseudut. Siltasaaren osa-alue määrittyy kaupungin peruspiirien osa-alueiden jaoissa seuraavasti: alue rajoittuu etelässä ja lännessä mereen. Pohjoisraja nousee Porthaninrinnettä ylös Toiselle linjalle, sieltä alas Hämeentielle, josta Näkinkujalle, josta Hakaniemen torin pohjoisreunan tasolla Sörnäisten rantatien yli. Itäraja kulkee Merihaan länsipuolelta etelään Siltavuorensalmeen. 

SILTASAAREN KOTIKAUPUNKIPOLKU, klikkaa linkkiä > https://www.siltasaariseura.fi/lastest-news

Alppiharju on Helsingin kantakaupungin 12. kaupunginosa. Asemakaava tälle rautatien,Helsinginkadun, Hämeentien sekä Aleksis Kiven kadun rajaamalle alueelle vahvistettiin vuonna 1901.

Kaupunginosa jakautuu kahteen osa-alueeseen: Alppila ja Harju, jotka yhdessä muodostavat Alppiharjun kaupunginosan. Nimi vahvistettiin vuonna 1959. Nykyään Harjun osa-alueella asuu lähes 8 000 ihmistä väestöntiheyden ollessa yksi suurimpia Suomessa. Koko Alppiharjun peruspiirissä on nyt noin 12 000 asukasta, kun 1960-luvulla oli pitkälti yli20 000.

ALPPIHARJUN KOTIKAUPUNKIPOLKU, Klikkaa linkkiä > https://alppila.net/kotikaupunkipolku/

 

Muut Helsingin kotikaupunkipolut: http://www.kotikaupunkipolut.fi/